lördag, januari 23, 2010

Chokladmuffins

Provade ett nytt recept på chokladmuffins. Testade att ha olja istället för smält smör/margarin som jag brukar. Och jag kom fram till att smeten blir kletigare i munnen när man provsmakar ;) Och så hållen muffinsen längre utan att bli torra^^


  • 150 g margarin eller 1.5 dl olja
  • 2 del socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl hett vatten
(Smält margarinet och låt det svalna.) Blanda socker, mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Till sätt oljan (eller margarinet) och de lätt uppvispade äggen. Häll på det heta vattnet och rör till en jämn smet. Grädda i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

3 kommentarer:

HowToLearnSwedish.co.uk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
HowToLearnSwedish.co.uk sa...

I'm excited to try them when i come back to Sköllersta;)

Gabriel sa...

yoyoyo, de där ser ju inte så choklad'iga ut alls. men olja istället för smör kanske har den effekten ;)